dinsdag 9 januari 2007

Harde wind

Vandaag met de fiets op en neer geweest naar het werk. Wat een partij wind onderweg! Qua snelheid heb je weinig last van de wind in de WAW (zelfs pal tegen de wind is 30 km/h te halen), maar qua stabiliteit is dit wel anders. Op de open stukken resulteerde dit in een dronkenmansrit. Ondanks dat heb ik geen echte angst gehad onderweg en weerhoud niets me ervan om met dergelijke weersomstandigheden te gaan fietsen.
Ik had vanwege het zachte weer de kap thuisgelaten en heb dus cabrio gereden. Zelfs dan is het al snel erg warm en begin je snel flink te transpireren. Laat de winter dus maar komen, dan kan de WAW zijn kwaliteiten echt gaan etaleren. Op de heenreis bleek de ketting onverwacht toch nog wat stroef op de geponste plaatsen, hetgeen resulteerde in “het doorschieten” van de pedalen op het moment dat de knik in de ketting rechtgetrokken werd. Gisteravond heeft de ketting mogelijk het nodige vocht opgepikt en zijn er 1 of meerdere schakels wat stroef gaan scharnieren. Op het werk wat olie op de ketting gegooid en terug geen problemen meer gehad.
Verder verliep de rit plezierig, op een fietser na die bijna op de motorkap van de WAW belandde. Wat een eikel, tegen het verkeer in op een smal fietspad en dan meer achterom kijken dan vooruit. Ging maar net goed! Trouwens daar moet maar snel wat aan gedaan worden aan al die onverlaten die zich onverlicht over de fietspaden en wegen bewegen (zowel fietsers als lopers). Levensgevaarlijk.
Vandaag 59 gefietst, totaal 589 km met WAW.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten