zondag 18 november 2007

Twee keer hybride

2 X HYBRIDE
Posted on Sunday, November 18, 2007 9:19 PM
De laatste tijd fiets ik zoveel met de WAW naar het werk dat de “hoofdauto” van het gezin, een Peugeot 406 Break HDI uit '99 meer stilstaat dan rijdt. Zelfs met dat gevolg dat de accu (die schijnbaar al niet zo best meer was) er na drie weken volledige stilstand de brui aan gaf, maar dat terzijde.
Tijd dus om het autobezit eens te heroverwegen. Wellicht zouden terug kunnen naar slechts 1 auto: beide oude beestjes afstoten en dan 1 nieuwe of jong gebruikte auto terugkopen. We zijn ons dus gaan oriënteren en daarbij kwam ook de Toyota Prius in beeld. Om kort te gaan: halverwege oktober hebben we er één gekocht. Helaas een levertijd van enkele maanden, dus pas begin volgend jaar gaat het feest beginnen.
Dit alles stimuleerde weer om ook de andere hybride weer van stal te halen: de BionX moest maar weer eens gaan werken. In mei had ik het wiel gedemonteerd, omdat er een aantal spaken waren gebroken. Helaas bleek het een hele toer om ergens de juiste maat spaken vandaan te halen. Uiteindelijk heb ik via een Canadese fietsenwinkel een setje van 36 spaken kunnen bemachtigen. Het bleken uiteindelijk gewoon Sapim spaken te zijn, die notabene in België schijnen te worden geproduceerd. Stel je voor: eerst worden ze van België naar Vancouver verscheept, om dan uiteindelijk per vliegtuig terug te keren naar buurland Nederland.....
Vorige week het wieltje overgespaakt en bij de fietsenmaker langs gebracht om netjes op spanning te laten brengen. Gisteren opgehaald en vandaag het hele spulletje weer in de WAW gemonteerd. Wat een genot weer om fluitend vanuit stilstand naar 30 km te acceleren. De laatste tijd begon ik me steeds meer te ergeren aan de infrastructuur (gaten, kuilen drempels, bruggen, scherpe bochten, etc, etc) die je steeds dwingt af te remmen. Met je gewone fiets kun je je tempo gewoon aanhouden maar met de WAW moet je steeds opnieuw vanaf zo'n 20 per uur weer optrekken tot kruissnelheid (35-40 km per uur).
Van de week behoort dit gelukkig weer tot het verleden en wordt het dus weer genieten van stoplichtsprints!! En dan maar wachten totdat ook die tweede hybride in gebruik genomen kan worden. Kan haast niet wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten