zaterdag 28 maart 2009

Eigen zonnestroom opbrengst nu ook online

Het was even wat puzzelen, maar uiteindelijk is het toch gelukt om de gegevens van onze eigen zonnestroomfabriek beschikbaar te krijgen op internet. De vraag is nog even hoe vaak ik de gegevens ga refreshen.
De Sunny Beam, die om de paar seconden info ontvangt van de omvormer, dient aan de PC gekoppeld te zijn middels USB. Vervolgens wordt middels de SunnyDataControl software de data uit de Sunny Beam periodiek weggeschreven naar een aantal Excel-files. In deze Excel files wordt ook de momentane opbrengst vastgelegd, maar helaas wel met intervallen van 10 minuten. Vervolgens kun je deze Excelfiles weer benaderen middels de SunnyReport software. Hiermee wordt de Excel info in grafiekjes en tabelletjes gepresenteerd. Dat hele spul wordt dan vervolgens weer periodiek geupload naar het internet.
Als je alle intervallen redelijk kort instelt dan kun je de opbrengst bijna realtime volgen. Bijna, want zoals gezegd worden alle gegevens steeds per 10 minuten getotaliseerd. Probleem is echter dat de eigen PC continu aan moet staan en als die vol in gebruik is kost dat al gauw een 140W. Waarschijnlijk ga de PC niet specifiek voor deze taak aanzetten en zal er dus alleen realtime data beschikbaar zijn als ik de PC aan heb staan..
De opbrengstgegevens zijn terug te vinden op:  http://www.xs4all.nl/~linerwin/PVLangeWetering/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten